maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tomaattinen kikhernekastike

   Ah, tästä tuli juuri lemppareitani. Minulta kysytään usein mistä saan proteiinit kasvissyöjänä kun harrastan niin "paljon" liikuntaakin. 


Kaikille niille, jotka eivät tätä tienneet. Kasvisruoka on aivan mielettömän monipuolista. 

Minun versioni on luomua ja sopii vegaaneille (kun jättää juustoraasteen pois).

Uskallan myös väittää että moni lihanystävä söisi tätä mielellään (; heh.


Annoskoko 3 - 4 hlö
Valmistusaika 40 min

Psssst.  Keliaakikkona käytän täysjyväriisistä tehtyä gluteenitonta makaroonia, joka on myös proteiinin lähde.




Tarvitset:

muutaman ruokalusikallisen öljyä
mieluisen määrän porkkanoita
muutaman sipulin
valkosipulin kynsiä oman maun mukaan
(itse käytin 4)
(luomu) tomaattimurskaa
(luomu) kikherneitä
(luomu) kasvisfondia
 mausteita oman maun mukaan esim:
basilika, persilija, suola ja chili sopii myös (;









1. Pilko porkkanat ja sipulit kuutioiksi.

2. Paista öljyssä noin 7 - 10 min.


 3. Lisää tomaattimurska ja huuhdellut kikherneet, purista valkosipulin kynnet mukaan ja lisää mausteet.
Anna hautua noin 15 min.

Tässä vaiheessa itse laitan pastan tulemaan.







4. Sekoita sauvasekoittimella hienoksi soseeksi ja lisää tarvittaessa vettä.
Anna hautua toiset 15 min.


Tarjoile esimerkiksi pastan lisukkeena ja ripottele päälle juustoraastetta.





Nam nam. Näin helppoa on saada proteiinia.

2 kommenttia: