sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kasvis(gluteeniton)minestrone

1 sipuli kuutioituna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 porkkana kuutioituna
2 rkl oliiviöljyä
1,5 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl makarooneja (itse pätkin gluteenittomasta spagetista pätkiä)
1 ps herneitä
1 kukkakaali (tai kesäkurpitsa tai mitä haluaa)
ja lisäksi tuoretta yrttiä esim. basilikaa tai persilijaa

1. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutiot öljyssä kattilan pohjalla parin minuutin ajan.
2. Lisää vesi, liemikuutiot, pavut, tomaattipyre ja makaroonit. Keitä hetki, abauttiarallaa 10min.
3. Lisää herneet ja kukkakaali ja keitä toiset 10min.
Ihan loppuvaiheessa lisää yrtit ja tarkista maku. Itse lisäsin chiliä mutta suolaa en tarvinnut.
Tästä tulee aika iso annos, joten riittää ruokkimaan isommankin porukan.
                                                                                                                                       
     
Pssst... keitto on helppo tehdä luomuna.


Nykyään kaupoista löytää paljon luomuvaihtoehtoja. Esimerkiksi kasvisliemikuutiossa, vihanneksissa, säilykkeissä, yms. Itse suosin luomua sekä kotimaisia, jos se vain suinkin on mahdollista. Lisäksi jos mielii tehdä gluteenittomana, niin makaroonit ainakin pitää tarkistaa sekä kannattaa tarkistaa myös kasvisliemikuutiot ja varmuuden vuoksi myös pavut.

1 kommentti:

  1. Ihanan yksinkertainen resepti! :) Ja lämmin keitto sopii hyvin tähän aikaan. Kiitos!

    VastaaPoista